Antiek Schelpen popje (Normandië/ Bretagne circa 1880)

Zeer zeldzaam, enig in zijn soort is dit popje. Allereerst stelt het een jonge man voor, dan zijn witte kiel met sjerp, en het hoofd op schouderstuk van papier-maché. Het lijf is ook van papier-maché en is met zeer kleine schelpjes bekleed. De mooie kleine schephandjes zijn van hout.

In die tijd en nog vroeger gingen kleine kinderen op verzoek van de kloosterlingen kleine schelpjes zoeken langs het strand. Tegen een zeer geringe vergoeding werden deze afgeleverd in de kloosters. Deze stranden, zo vertelden de kloosterlingen waren van het klooster. Dus het was niet de bedoeling dat je als kind de schelpjes zelf mocht houden. God zag dat onmiddellijk dus kreeg je straf. De popjes die de nonnen maakten waren erg geliefd en brachten zo geld op voor hun onderkomen. Met het houten standaardje mee is het 24cm groot. Echt antieke popjes van deze kwaliteit zijn er nog maar weinig

Wit u deze kopen? vraag dan even de prijs.

(Heeft u interesse of hebt u een vraag? Neemt u dan hier contact met ons op onder vermelding van de omschrijving van het erfgoed).