Antiekhuis Timpaan

Kennis van zaken

Speelgoed is voor mij emotie. Het heeft met liefde en herinnering te maken. Maar ook gaat mijn interesse uit naar de makers van al dat moois. Poppenmakers. Grote namen uit vooral Frankrijk en Duitsland, maar ook de bijna altijd onbekende makers van poppenhuizen en alles wat hier mee te maken heeft en natuurlijk de ateliers waar de kleding werd gemaakt. De voorbeeldfunctie die het speelgoed had bij de opvoeding van het kind heeft ook mijn belangstelling. Na 1900 mocht het kind meer kind zijn en werd er meer kindvriendelijk speelgoed vervaardigd. Grote geheimen van kinderen werden aan hun lievelingen verteld. Als die zouden kunnen spreken zou je er een dik boek over kunnen schrijven. Carita van Woerden wil je er graag een paar van vertellen.

Inkoop

Uiteraard hebben wij altijd belangstelling voor inkoop of inruil van antieke poppen en oud speelgoed, mits van goede kwaliteit. Aarzelt u dus niet om in voorkomend geval contact op te nemen. Wij garanderen u naast de vanzelfsprekende discretie een goede en reële opbrengst.

Restaureren

Als die pop van je moeder of grootmoeder echt een restauratie behoeft, dan bespreken we dat. Restaureren doen wij namelijk ook. Maar tegelijkertijd adviseren we je hierbij: hoever moet je bijvoorbeeld hierbij gaan? Misschien is dat barstje in dat poppenhoofdje wel lief en moet je er niet teveel aan doen. En dat poppenhuis, moet dat echt wel opgeknapt of gaan we kijken welke meubeltjes erin horen?

Taxeren

Vele popen en poppendingen gaan tijdens de taxatiedagen voor TV Gelderland, banken en verzekeringsmaatschappijen en bij andere gelegenheden door mijn handen. Voor het taxeren van uw pop of speelgoed kunt u dus terecht bij ons in de winkel. Poppen en speelgoed van vroeger hebben vaak een emotionele waarde. Het is juist die waarde waar het uiteindelijk om gaat en waarom je dit soort zaken wilt koesteren, bewaren en behoeden.

Catalogiseren

Heeft u inmiddels een aardige poppenverzameling en wilt u inzicht hebben in de waarde en andere gegevens van uw verzameling? Wij kunnen uw collectie voor u catalogiseren en hier desgewenst een boekwerk van maken.